Ma úgy terveztük, hogy Attila hőlégballonos világkapcsolatának hála (köszi Attila! :-)), talán hőlégballonnal fogunk repülni. De hát ember tervez, odafönt meg ugyebár máshogy gondolták. Fél éjszaka esett az eső, reggel orkánszerű szélre és borús időre ébredtünk. C.J. Captain feleségével beszéltünk telefonon, azt mondta, ma biztosan nem fogunk tudni repülni, de eljön értünk a Holiday Parkunkba és megmutatja a várost. Úgyhogy ma pihenőnapot tartottunk, Oana vitt minket mindenfelé a Toyota terepjárójával.

Voltunk a város melletti hegy tetején a Victoria Park-ban fagyizni és játszóterezni, láttunk milliomos villákat (mint a II. ker. Gugger-hegy), aztán bementünk a belvárosba, és mentünk egy kört a világhírű muzeális villamossal.

A város olyan, mintha valami varázsló idevarázsolta volna a régi Anglia házait, mini változatban. Katedrális, templom kicsiben, a tipikus angol házak néhány méter szélességűek, és emelettel együtt is max. 4-5 méter magasságúak. Mintha Liliputban járkálnánk, vagy inkább olyan érzésem volt, hogy valamelyik sarkon befordulunk és maga Harry Potter jön majd szembe velünk. Esetleg Hermione. :-) Nagyon hangulatos, minden nagyon rendezett, szépek az angol parkok a város közepén, és jól néztek ki a patakban kajakkal evező diákok. Láttuk az egyetemi campust is, méretileg töredéke az oxfordinak, de az is lehet, hogy valójában belül, varázslatos mozgó lépcsőháza van és a „Teszlek süveg „ (jól írom?) osztja be a diákokat a házukba. :-)

Ma korán lefekszünk aludni, mivel most már biztos, hogy nem lesz ballonozás, reggel elindulunk Dunedin-be.

Egyébként újra esik az eső, a gyerekek éjszakára már melegítőt kapnak pizsama helyett, és mindannyiunknak vettünk új pulóvereket. Tegnap a park konyhájába egy lány pufi tolldzsekibe jött be este, remélem, nem azért, mert délről érkezett, és ott ennyire hideg van. :-( Azért végülis nyaralni jöttünk, nem telelni. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azutacel.blog.hu/api/trackback/id/tr741754103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása