Az éjszaka nekem remek volt a többiek viszont fel-felébredtek a fények, és a komphoz érkező és onnan elmenő autók zaja miatt. Ma reggel meg esik.

Reggel még futottam egy kört a városban – bakancs nézés, ismét sikertelen– és hoztam reggelit. Itt is jól látszik az emberek lazasága. Az egyik parkoló Audi A4-es tetején ott virít a tengeri kajak, munka után lemegy egy kicsit evezni az öbölbe,tetszik ez a mentalitás. Miközben fotózom, ki is jön a kocsi gazdája – egy középkorú, elegáns hölgy - és mosolyog.

A boltokban mindenhol kedvesek, udvariasak, és ha nem kapsz meg valamit náluk, akkor megmondják, hogy melyik boltba keresd, de amit megnéztél azt félre is teszik neked, ha kéred, hátha visszajössz érte. Milyen más ez a hozzáállás ugye? :)

Egy kis internetes kereskedelmi kitekintés, amíg várjuk a boarding-ot a kompra:

A trademe.co.nz a helyi Vatera/Teszvesz, és egyben a legnépszerűbb internetes kereskedelmi oldal. Érdekessége, hogy az országban ugyan csak 4 millióan laknak, az oldal látogatottsága mégis magasabb, mint a magyar vagy a még  nálunk is aktívabb cseh oldal (aukro.cz) látogatottsága. A fórumokat olvasgatva mindenki elégedett vele és sokkal jobban tartják, mint az ebay-t.

..és árulnak itt mindent amit otthon, sőt: a szokásos használt, megunt vagy új áruk mellett vehetsz kocsikat, házakat, sőt kiadó házat is kereshetsz. Az áru értékesítés mellett szolgáltatásokat is találhatsz, sőt állást is.  Egy olyan komplex site-ot sikerült összehoznia az ittenieknek, ami gyakorlatilag megkerülhetetlen, ha valamit venni vagy bérbe venni akarsz.. Itt nem kérdés a bizalom, hiszen pl. Tamás mesélte, hogy megvett egy kinézett kocsit sok ezer dollárért, majd miután előre utalta a pénzt elment érte és átvette egy idős nénitől, fel sem merült benne, hogy átvágják vagy eltűnnek a pénzzel. Persze itt is mindenért fizetni kell, pl. azért is, ha idő előtt leveszel egy hirdetést az oldalról, mert közben eladtad máshol! A trademe gyakorlatilag az internetezők első számú kereskedői oldala, nem véletlenül.

Most 13.00 a komp elindul át Pictonba a déli szigetre. Még ma megpróbálunk eljutni Kaikoura-ba és ott aludni. Holnap bálna- és delfinnézés.

Sikeresen átértünk a komppal cca. 3,5 óra alatt, az utolsó órát kanyargós úton, öblökön keresztül tettük meg, körülöttünk hegyek és a tenger hihetetlen kék. Mindenfelé csónakok, vitorlások és langusztatelepek.

Úton Kaikoura-ba a tenger mellett jöttünk végig ahol a partra kijöttek a fókák aludni. A fiúk nagyon élvezték, hogy az eddig csak állatkertben látott fókákat most testközelből, ásítva, nyújtózkodva látják.

Estére bent voltunk Kaikorua-n. Languszta vacsi (ez helyi specialitás, nálam benne volt a top5 must to do-ban :) )Szunya 10-kor.

A bejegyzés trackback címe:

https://azutacel.blog.hu/api/trackback/id/tr181751764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása