Mára kicsit hosszabb utat tettünk meg, mint terveztük, de nem bánjuk, hiszen még a tömeg előtt sikerült eljönni a Waitangi day helyszínére. Febr. 6 a Kiwik nagy napja (lásd aug. 20 nálunk), ekkor egyeztek meg ugyanis a Maorik a letelepedni kívánó angolokkal  (Treaty of Waitangi) szerintem nem kellett volna, meg kellett volna hagyni ezt az országot olyannak amilyen, barátságos Maorikkal és háborítatlan természettel – ami amúgy talán meg is maradt.

Szóval, ma voltunk mintegy 150km kocsikázás után a Tane Mahutánál ami az ország legnagyobb fája. Egy kaori (?) fáról van szó amelyik valóban nagyobb az itteni fáknál de sehol nincs egy hatalmas otthoni jegenyéhez pl. a mamutfenyőkről már ne is beszéljek. A túra mindenesetre rövid, de kellemes volt.

 

újabb 50-80 km és megérkeztünk az egerszalóki (demjéni) hőforrás másához, a szagok itt is embertelenek, de itt nem a mésztufa gátak teszik széppé a fürdést, hanem az érzet és a tudat, hogy egy olajos 38-45 fokos medencében ülsz és élvezed az olajos, büdös hatóanyagok (szerintem szemfényvesztés) bőrödbe jutását. fürdő előtt azért meg kell említeni a csodaszép Hokianga kikötőt és partszakaszt is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azutacel.blog.hu/api/trackback/id/tr671728864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gejzaaa 2010.02.04. 14:27:29

Sziasztok ott a tavolban!
Nem birtam mar kommenteles nelkul (bar biztam, h regisztracio nelkul is elobb-utobb hozza lehet majd szolni). Naszoval szorgalmasan figyelem a blogot es jo, hogy ilyen rendszeresen irogattok :)
Ket epito szandeku kommentem lenne:
- lehetne kepekkel fuszerezni az egyebkent nagyon olvasmanyos beszamolot?
- Meg lehetne oldani, hogy regisztracio nnelkul is kommentalhassanak az emberkek?

Egyebkent az egerszaloki furdorol ugrott be, hogy minden magyar kulfoldon a nagy viz lattan a Balatonra asszocial. Varom, hogy ti mikor leltek ra :)

Erdekelne, hogy hogyan boldogultok a helyiek jellegzetes tajszolasaval - mennyire sikerult a felkeszules.

Maorikrol pedig javaslok megnezesre egy filmet: Egykoron harcosok voltak (www.imdb.com/title/tt0110729/). Tovabbi jo utazgatast es varjuk az ujabb bejegyzeseket.

Gejza (plusz a limai lanyok)

Nimród Anyu 2010.02.04. 14:48:27

Igen, igen! Képeket is szeretnénk! :)

komiszka 2010.02.04. 15:14:02

KÉPEKET AKARUNK! :)

Sanyessz 2010.02.05. 11:19:15

Haho!

Hajra Kiscsapat, par fotot tenyleg feltehetnetek nyelvcsorgatonak!

Egy apro bizonytalansag: ha a kisgoncolt es a Cassiopeia-t lattatok, akkor nagy gebasz van!!! Nezz korul gyorsan, nem lehet hogy a helsiki csatlakozasba hiba csuszott, HK helyett a jozsefvarosi kinai piacot neztetek meg, es a beach valojaban a Balatonpart? Korcsolyazokat nem lattok?!... Egerszalok?! ;)

Nelsonban (Deli sziget eszaki resze)van perfekt magyarul beszelo, nagyon kedves francia ottelo ismerosunk ha barmi okbol szukseg lenne ra. Tovabbi elony: a ferje ettemet vezet a part kozeleben... ;)

Erezzetek jol magatokat, jo felfedezest!
Gyumolcsokbol egyetek amennyit csak tudtok, helyettem is! Hihetetlen, hogy az altalunk ismerttol mennyire elternek a mennyei izukkel (banan, ananasz, passionfruit, ...)

pappito · http://pappito.com 2010.02.10. 10:57:51

"szerintem nem kellett volna, meg kellett volna hagyni ezt az országot olyannak amilyen, barátságos Maorikkal és háborítatlan természettel"

Mondjuk a barátságos maorik (prefehérember kor) kifejezés azért erős eufémizmus. a háborítatlan természet alatt azt érted, amikor a Moa-hunterek felégették az erdőket? :)

a fa Kauri és nem negnagyobb, hanem a legöregebb, vagy 2000 éves.

na csak kötözködtem kicsit :)
süti beállítások módosítása