RBuhl 2010.01.31. 17:34

Hongkong szubjektív

RBuhl – egy kis szubjektív:
Eddig minden a terv szerint, már ami az utazást, érkezést, szállást stb-t illeti.


3 napja csak menetelünk, és persze kipipáljuk a kötelezőket Aszongyák, hogy HK-ra elég 2 nap, hát nem tom, mi már 2 napja mászkálunk mindenfelé, de még mindig van érdekesség. Persze itt sem minden fenékig tejfel, ahogy azt asszony már leírta, nincs minden féláron, sőt.. és még ami olcsó az is Qtya drága, persze a gagyi piacon még nem jártunk, de lehet, hogy majd ott szerzünk be minden eredeti cuccot. Otthonra jó lesz ;-)


Amúgy a város tele van kedves helyiekkel és egy rakás „notenksszel” – utcai árusok, toborzók, rikkancsok akik „háuárjúszőr”-rel kezdik a mondatot , majd már hívnak is be a boltba egykét kiciócó cuccért. le sem bírod rázni őket. A vasárnap amúgy a filippínók egyetlen szabadnapja – mert, hogy ők sokan élnek erre felé. Így aztán ezt ki is használják egy kis pikknikkel. Ezt úgy képzeld el, hogy kimennek az utca főterére, vagy magára a főutcára és leülnek a földre, majd társasági (majdnem azt írtam, hogy nemi, persze az sem lenne messze az igazságtól..) életet élnek. Kajálnak, körmöt festenek és vágnak és társasoznak, na meg csacsognak. főleg nők ;-)

HK amúgy 7 milliós „kisváros” amelyből kb 6M-an  a szárazföldön és kb 1M-an a Hongkond Island nevű szigeten laknak. Ennek megfelelően tömeg van, tömeg van a metrón a hajón a bevásárló központokban és mindenhol. Kétség kívül a tömeg azt is jelzi, hogy ez a régió egyik központja, főleg pénzügyi, de amúgy kulturális  is. A kistigris nagyra nőtt és különösen igaz ez most amikor már csak pár nap az új év itt ami a tigris éve lesz. Tele is van a város tigrissel.


Holnapra nekünk is jut „tigriss” remélem a Disney landben, hétfő révén szerintem nem lesz tömeg.
Csatolok még 1-2 érdekesebb képet az eddig történtekről.
Uff.
 

És néhány fénykép Macao-ról is:

A bejegyzés trackback címe:

https://azutacel.blog.hu/api/trackback/id/tr621717453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komiszka 2010.02.01. 20:45:43

Itthon már 30 cm hó esett és nincs fűtés az oviban. .... Cserélünk ? :)
B-Eszter
süti beállítások módosítása