RBuhl:

.. már amennyire mi pihenni tudunk:) Már előző nap este felhívtam Tamást (még neten otthonról beszéltük meg, hogy összefutunk, ha erre járunk) és megbeszéltük, hogy ma találkozunk és dumálunk egyet. Ő 2 éve lakik itt a barátnőjével, érdekelt, hogy milyen NZ egy „helyi szemével”. Kicsit elaludtunk, hiszen csak 11-kor tudtunk indulni közösen a kilátóba, ahonnan az egész kisváros (40000 fő) belátható. Innen irány a  Virginia tó, ahol madárház, mini-botanikus kert és 1 NZD-vel működő szökőkutat láttunk, ami t a skacok kapcsoltak be. Még egy pár perc  autózás és lent voltunk a beachen. Vadállat ez a hely, hatalmas homok/földfalak között, mellett, előtt egy apálykor hatalmas beach ami több tíz km hosszú. Amikor mi ott voltunk csak pár elvetemült helyi próbált szörfözni, quadozni, úszni, mivel nagy volt a szél és hűvös is volt.

Tamás csak megerősített abban, ami a mi benyomásunk is volt, hogy itt nem stresszelnek az emberek. A helyi társadalmi normákról nekem az „ártatlanság vélelme” jutott eszembe, itt mindenki jóhiszemű, kedves, barátságos és nem feltételezi a másikról, hogy Ő rosszat akar, nálunk általában pont a fordítottja az alapállapot. Itt alacsonyak az adók és a számlázási rendszer sincs túlszabályozva. Igaz ugyan, hogy nincs ingyenes orvosi ellátás, de a fizetett szolgáltatások magas színvonalúak, ha pedig nem kell dokihoz járnod, akkor több marad a zsebedben a hó végén.  Van egy alap nyugdíj amire mindenki jogosult és azonos mértékű (1000 NZD/hó) , de ha többet szeretnél eltenni későbbre, akkor ott a „kiwisaver” önkéntes nyugdíjpénztári szolgáltatás.

Este még náluk beszélgettünk egyet – kösz Tamás a meghívást  és a napi idegenvezetést– majd hirtelen felindulásunkban „leindultunk” Levinbe (nem is olyan nagy :) ) és most a Levin Motorcamp-ben alszunk mindjárt.

Holnap Kapiti Island van tervben, de állítólag előre kellett volna hajójegyet book-olnunk, ha nem sikerül holnap reggel akkor megnézzük Wellingtont.

Jah, a végére egy helyi híresség: A Mount Everest első megmászója Sir Edmund Hillary  is itt született, ahol most több épület, gyerek-hegymászóközpont is a nevét őrzi.

Mivel nem hiszem el, hogy ezt a blogot bárki is elolvassa rajtunk kívül, ezért aki erre hivatkozva ír a kommentbe annak vendége vagyok otthon egy sörre  :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azutacel.blog.hu/api/trackback/id/tr731741715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komiszka 2010.02.09. 20:58:14

jó hogy ilyen vicces kedvedben vagy.
Skacoknak mi tetszett idáig a legjobban?
Dorka, Zsófi Anyuka :)

MBence (törölt) 2010.02.09. 20:59:23

Pedig olvassuk ám! De sört nem kapsz, legfeljebb majd egy csülök mellé :)
Jók a leírások, de tolhatnátok több és nagyobb fótókat is majd!

Jó utat!
B

pingvinszörny 2010.02.09. 22:51:39

Igen, én is képeket akarok! :-) Nem is értem, miért képzelitek, hogy nem olvas senki blogot, úgy látszik, nem csuklotok eleget!

pappito · http://pappito.com 2010.02.10. 11:07:04

annyira kiwi volt Hillary (meghalt tavalyelőtt sajnos) hogy még életében felkerült a képe az ötdolláros bankóra.

Vendégem vagy egy sörre Aucklandban, ha jöttök még erre és lesz időtök!

Gejzaaa 2010.02.10. 12:24:15

Maar bocs, de szorgos blogolvasokent/kommentelokent nem inkabb neked kene minket mighivnod egy sorre?! Bar lehet, hogy a COCA egy kicsit magas lesz ;)

anyaszulo 2010.02.11. 09:00:32

jó napot, Tamás édesapja vagyok, (Milyen kicsi a világ. Azért nem tudunk elbújni benne.)Olvasom a blogot. Nagyon jó a stílus, könnyed, laza, élvezhető, további jó utat, sok élményt kívánok.
Dr. Drávai Gyula

Carolus58 2010.02.11. 15:44:41

Ez olyan - humánusabb kiadásban - amit a városi legenda szerint egy szakdolgozó írt a diplomamunkájába: "Ha eddig elolvasta, akkor kapja... (és itt egy szép szóösszetétel szerepelt.) Állítólag 5-öst kapott a szakdolira, minden retorzió nélkül.

RBuhl, annyival voltál takitkusabb, hogy minimalizáltad a rizikót azzal, hogy más fizesse a sert!!! :P

By the way, átmentek a déli szigetre? Igazán érdekelne valami leírás az őslakosokról és az ottani, felfedezések előtti kultúrákról. (Ha már helyi szépségekről nem mesélhetsz...)

RBuhl · http://www.victorinet.hu 2010.02.12. 12:48:24

@anyaszulo: Nagyon köszönjük, Tamás sokat mesélt Önökről, örülünk a virtuális találkozásnak. Üdv. Christchurch-ből

RBuhl · http://www.victorinet.hu 2010.02.12. 12:50:05

@pappito: előreláthatólaqg 25.-én leszünk Aucklandban ismét. Hol érünk el?
süti beállítások módosítása