RBuhl 2010.02.05. 11:37

február 5. Ezmegaz

RBuhl-né

Először is szeretném cáfolni RBuhl azon kijelentését, hogy nem élveztem volna Disneylandot. Nagyon is élveztem. És csendben elárulom, hogy ő is. Láttam, amikor vigyorgott a lovas körhintán egy fehér ló hátán ülve és ő volt legbüszkébb arra, hány pontot ért el a marslakók lelövésekor.  J

A mai napunk volt a pihenőnap, még szerencse, hogy tegnap megálltunk egy tourist infónál, és az ottani hölgy foglalta le a Waitangi Holiday Park-ban nekünk ezt a helyet. Ha ma érkeztünk volna (ahogy terveztük előzőleg), már sehol sem tudtunk volna aludni, az egész városra ki lehet tenni a megtelt táblát. ÉS ami a legmegdöbbentőbb számomra: sétálgatunk nyugodtan a tengerparton, magyarul beszélgetve, egyszer csak a szembejövő srác azt mondja nekünk magyarul: Sziasztok, Laci vagyok. :O Kiderült, hogy egy volt középiskolai diáktársam volt, aki előttem 2 évvel végzett Vácon a volt sulimban. Már 7 éve él Aucklandban, nagyon imádja az országot. Rögtön leszúrt minket, mondta, hogy azonnal vegyünk fel sapkát, legalább 3-as naptejjel kenjük be magunkat, mindig legyen nálunk víz és vegyünk olyan napszemüveget, amivel az árusoknál lévő teszt-táblán látjuk a halat. (azaz polarizált UV szűrős legyen.)...még sapikat vennünk kell a skacoknak és nekem, a többi már rendben van. J

Ma egyébként kimostunk a park mosodájában mindent, rendbe tettük a lakóautót, már csak a bőröndöknek nem találjuk a helyét, megpakoltuk a hűtőt, és a városban vacsoráztunk. A fish and chips jött be eddig a legjobban a fiúknak (vagy a sonkás toast), egyébként szinte mindenhol csak junk food-os kajáldák vannak. RBuhl ma osztrigát vacsorázott, én is megkóstoltam, hát, izé..citrommal kellett leönteni, leginkább a citromos velőre emlékeztetett az íze, második kóstolót már inkább nem kértem tőle. Én maradtam a kínai sült csirkénél. Illetve a hagymás-sajtos toast a másik kedvencem itt.

Holnap korán kelünk, ha fel bírunk ébredni, akkor megnézzük, ahogy reggel 5-kor kezdenek a maorik imádkozni, aztán 9-től lesz a kenu (waka) evezés. Utána délután továbbindulunk, Rotoruában kellene már éjszakázni a terveink szerint. (450 km)

RBuhl:

Csak két rövid komment:

Ma rájöttem, hogy mivel mi 12 órával előbbre járunk, csak meg kell mondanotok, hogy melyik meccsre fogadtok és én előre posztolom az eredményeket J Basszus.. meggazdaxunk.. ez még tuti senkinek nem jutott az eszébe J

Képek:  Tudom, hogy csak a képeinkre vagytok kíváncsiak, de baromi macerás ám letölteni, lekicsinyíteni majd beilleszteni és feltölteni ezeket egy ilyen iszonyú sebességű internet mellett, persze időben sem kevés, így aztán az éjszakáink mennek rá (ezért bocs a sok elgépelésért és hibáért, álmosak vagyunk má’)

No meglátjuk hol lesz ezután net!

Uff! Vagy inkább 2Kia ora” ahogy a helyiek köszönnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azutacel.blog.hu/api/trackback/id/tr541731298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komiszka 2010.02.05. 17:57:12

Köszi hogy írtok rendszeresen. De klassz lehet ez a sok program, a jó idő. Köszi a képeket! Jó utat, KIA ORA! :)

Sanyessz 2010.02.06. 00:44:59

Hey, vilagcsavargok!

Szuper, koszi a kepeket! Igy meg klasszabb az elmenyek kovetese / atelese!

Ennek oromere, mivel holnap nem megyunk dolgozni, berepultem a ket szigetet egy F-16 - ossal, baromi jol nez ki! (Google Earth). Dobbenetes ez a valtozatossag, a kulonlegessegek tarhaza!

Talaltam egy erdekes helyet, remelem nem lesz gond a GPS-be taplalassal, ugy hivjak, hogy: "Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu".
Kicsit nehez kiejteni, de legalabb szep a forditasa: "The summit where Tamatea, the man with the big knees, the climber of mountains, the land-swallower who travelled about, played his nose flute to his loved one"

Ilyen "orr-furulyat" okvetlenul hozzatok haza magatokkal!!! :)

Na, Kia Ora, avagy ahogy par szigettel odebb mondjak: Ia Orana! :) S.

Sanyessz 2010.02.06. 12:15:06

Haho! Itt vagytok?! Ilyen idotajt szoktatok irni.
Kerdes: Az eszaki szigeten a MtTaranaki/ MtEgmont felulrol nezve tokeletes szabalyos kor alaku. Tudjatok hogy miert? Jo ejszakat! Udv, S.

Carolus58 2010.02.06. 12:16:48

Tyiha marinéne,

Ez a karaván nagyon komoly. Leginkább egy régi harckocsira emlékeztet... :) Zúzzátok vele az Ellent?

By the way? Mi az új-zélandi nemzeti kaja a kínai kaján, fish and chipsen és a junk foodon túl?

RBuhl drága, lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem láttam még a helyi bombázók rangsorolását és fotóval történő bizonyítását!!!! RBuhlné talán megbocsátja szerény kérésemet és teret ad neki, hogy bizonyíthassál... :PPPP

Sanyessz 2010.02.06. 12:40:18

@Carolus58: Hi Carolus! Latom te is lesed a legfrissebb hireket! Ha a nickrol nem is ismernelek meg, a comment egyertelmuen beazonosit! :) Miert 58? Az 5 meg ertheto lehetne.

@RBuhl: osztriga-eves utohatasok? Mikor jon a birkaeves? :)Epedve varom a tovabbi elmenyeket!

Carolus58 2010.02.06. 14:42:59

@Sanyessz:

Két ok miatt:

1. nehezebben azonosítható be.
2. Az 58 az a mini IQ teszt a nickben. :))) Logikusan lehetett volna 00 is, vagy 56 is...
süti beállítások módosítása